Путин получава 76,67% от гласовете

И днес ще вали

На 19 март 2018 да почерпят

Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Тръмп: НАТО е остаряла организация и струва твърде скъпо на САЩ

Според главният претендент за президентска номинация от Републиканската партия на САЩ Доналд Тръмп НАТО е остаряла организация и струва прекалено скъпо на Америка, заяви той в интервю, предаде Ройтерс.

Според него НАТО трябва да бъде преформатирана и променена, макар и под същото име, за противодействие на тероризма, или да бъде заменена с по-адекватна структура.

“Твърдя, че ние поемаме непропорционално голям дял от разходите на НАТО в сравнение с дяловете на останалите страни”, отбеляза Тръмп. “НАТО бе създадена във времето на Съветския съюз, който бе очевидно по-голям от днешна Русия.

Не казвам, че Русия не представлява заплаха, но пред нас има и други заплахи, например тероризмът, а НАТО не обсъжда тероризма. Алиансът е замислен не за борба с тероризма и в състава му са включени не тези страни, които трябва”, обясни той.

Тръмп е на мнение, че за европейските страни петролът и газът на Русия са по-важни от уреждането на кризата в тази страна. “Те (европейските страни) всъщност искаха от Русия газ, петрол и други неща, и затова си бяха заключили устите”, добави милиардерът политик.

Той се отнесе критично към предложението САЩ да започнат да оказват по-активна подкрепа за Украйна. “Ние (САЩ) се борим за Украйна, но никой друг не се бори за Украйна, освен самата Украйна. Това не ми се струва справедливо и логично”, отсече той.

Тръмп добави, че ако бъде избран за президент ще ще спазва онзи член от устава на НАТО, в който се поема задължение за колективна отбрана, но призна, че не вижда основания да се акцентира вниманието върху мнимата заплаха от Русия, отбелязва ТАСС.

“Това е договор и в него е изложено всичко. Имам предвид, че ние защитаваме всички. Не е важно кого, ние просто защитаваме целия, целия свят”, подчерта Тръмп.

Тръмп направи връзка между увеличаването на дълга на САЩ и увеличаването на приноса им за бюджета на НАТО. “Скоро ние ще имаме дълг от 21 трилиона долара – засега са само 19 трилиона. Ако се появят някакви опасения – обръщайте се към САЩ. Ние ще защитим всички, в някои случаи – дори безплатно”.

В отговор на изявленията му неговият основен републикански съперник – сенаторът от Тексас Тед Круз – нарече възгледите на милиардера за НАТО “катастрофално глупави”. “Да се изостави Европа, да се изтеглим от най-успешния военен съюз в модерната история, би било напълно безразсъдно”, каза Круз. “Това означава да поднесем на тепсия огромна победа на Путин, огромна победа на “Ислямска държава”, заключи съперникът на Тръмп.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.