Шестима хвърлят бомби през терасата по детска площадка, барикадират се в апартамент в Стара Загора

Коктейлите "Молотов" паднали на площадка, където децата от блока обикновено играели футбол.

Шумна компания подлуди с изцепките си цял квартал в Стара Загора, а купонът завърши с нахлуване на спецполицаи в апартамента на празнуващите и арест за шестима от тях.

Екшънът се разигра посред бял ден в понеделник в блок 1 на квартал "Три чучура-юг". Компанията запивала цяла нощ в апартамент на осмия етаж собственост на 31-годишния Станимир И., по прякор Стамбето. На сутринта решили да се позабавляват, като си направят самоделни запалителни бомби. Напълнили бутилки с бензин и пъхнали парцал, който палели.

Безрасъдните младежи хвърлили през терасата върху близката детска площадка четири от коктейлите "Молотов". Това уплашило съседите в блока и в 10,40 часа сигнализирали на тел. 112, че неизвестни мятат бомби по площадките на блока. На място веднага се изсипали тежко въоръжени полицаи с щитове, маски и дори следови кучета, които веднага отцепили района.

Празнуващите обаче се барикадирали в апартамента на последния етаж и първоначално отказвали да излязат. Полицаите все пак успели да извадят компанията и да арестуват шестима от тях.

Все още се издирва 31-годишният домакин на купона, който излязъл преди да дойде полицията. Мъжът с прякор Стамбето е криминално проявен, според съседи е лежал в затвора заради наркотици и кражби. Някои от комшиите предполагат, че младежите са употребили и дрога. Полицейската операция продължи до 13 часа в понеделник, като през това време живущите в блока не бяха допускани да излязат или влязат в жилищата си. Проверен беше целият периметър за наличие на оръжия, взривни и запалителни вещества.

Шестимата пишман бомбаджии са задържани за 24 часа в ареста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини