Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Деца възстановяват паркова зона в Търново

Община Велико Търново и кметът Даниел Панов подкрепят доброволческа акция за почистване и възстановяване на стара паркова зона в квартал “Варуша” и ще я подпомогнат. Инициативата бе подета от младежите Калоян Пейчев и Стоян Стефанов, а като доброволци се включиха и много деца, живеещи в стария град. Доброволците бяха приети от заместник-мета проф. Георги Камарашев, който остана приятно впечатлен от проявената им гражданска съвест и активната обществена дейност. Благодарение на тях е ремонтирана и освежена беседка за почивка, която се намира над Сухата чешма.

“Чудесно е, че влагате енергията си в съграждане и опазване на градската среда във Велико Търново още от толкова ранна възраст. Нека все повече деца и млади хора взимат пример от вас, а не да тръгват по пътя на хулиганството. Не забравяйте и наблягайте на уроците в училище, вие сте бъдещето на България”, обърна се проф. Георги Камарашев към инициаторите.

Зам.-градоначалникът посети зоната в квартал Варуша, придружаван от експерти по градоустройство. “Общината ще осигури необходимите строителни материали, за да бъде завършен кътът за отдих”, заяви проф. Камарашев.

От общинското дружество “Зелени системи” бе изпратен камион за транспортиране на събраните отпадъци при почистването на района около Сухата чешма. За подпомагане на дейността на доброволците ще бъдат набавени строителни материали – камъни, пясък, цимент, 30 квадратни метра тротоарни плочи и посадъчен материал за залесяване. Част от парковата мебел, получена като дарение от турския град Бурса, ще бъде монтирана в парковата зона над Сухата чешма.

Преди два месеца кметът на Велико Търново Даниел Панов награди Стоян Стефанов и Калоян Пейчев със Старопрестолни грамоти за будната им гражданска съвест и активната обществена дейност. След обилния снеговалеж и близо 50-сантиметровата снежна покривка младите хора напълно доброволно се включиха в почистването на труднодостъпни улици в квартал “Варуша” и на тротоари в града.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете