Задигнаха уникални ретро мотори от къща в Кюстендилско

4 уникални мотоциклета - 3 "БМВ"-та и и друг, също немска марка, от средата на миналия век, от които имало само три запазени в целия свят, са задигнати от мазето на къща в близкото до Кюстендил с. Дворище, съобщиха от полицията.

Сигналът за откраднатите доста скъпи машини, добре поддържани от колекционера Мирчо Шопов /59 г./, е подаден в събота към обяд. Семейството живеело в отсрещната къща, но не усетило мото апашите кога и как са изкарали и натоварили моторите. Полицейски екип направил оглед на място. В мазето се съхранявали още марки от богатата колекция на Шопови - според коментари в селото фамилията от години държи в старата си къща около 20 мотора - реставрирани и в отлично състояние.

Вече покойният моторист от Дворище Александър Шопов стана много известен с това, че е сниман в сериала "На всеки километър" с един от моторите си, които обожавал, треперел и се грижел денонощно за тях. Мъжът предал страстта към супермарките на сина си Мирчо. Много запален е и внукът Александър Шопов /28 г./, каза кметицата на Дворище Руска Кръстева вчера. Според нея обаче такова неоценимо мото богатство трябва да се охранява по-надеждно - не в мазето, с алармени системи, в защитено помещение, дори и с видеокамери. Работата по случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право