Шест месеца затвор за 23-годишен, живял с непълнолетна

Шофьорът, правил дрифт пред НС, получи една година условно с 3 години изпитателен срок

Мъж, влязъл в клас и шамаросал петокласник, отива да съд

Вкараха в затвора преселници, незаконно минали през българо-румънската граница

С опасност за живота е 61-годишна жена, пострадала при катастрофата на пътя Варна-Бургас

Дават на съд шофьорка, блъснала и убила пиян велосипедист

България вдигна летвата

Съдът в Бургас намали с 4 години присъда за смърт на пенсионер

Екстрадират Баневи от Франция

Възрастна жена от Хасково даде 26 хиляди лева на телефонни измамници

„Графа“ готов за трамвая Общината обмисля как да компенсира търговците

4-годишно дете и две жени пострадаха при пожар в София

Роден през ХХI век игра за Италия

Продължава доброволческата инициатива за почистване на паметници във Велико Търново

Унгария няма да екстрадира Никола Груевски

Осъдиха ало-измамник на 2 години затвор при строг режим

Районният съд в Кърджали осъди на 2 години затвор при строг режим телефонен измамник. Присъдата на 38-годишния Албен Узунов е произнесена на 24 март 2016 г., информира „Дарик“. На 29 ноември 2014 г. 90-годишна баба от Кърджали получила телефонно обаждане в дома си, от жена която й казала, че е нейна съседка. Тя помолила за пари за спешна операция, защото си е счупила крака.

След това възрастната жена разговаряла с непознат мъж, представил се за лекар и поискал 6000 лева за лечението. Пенсионерката предложила да даде 3000 лева, но „докторът“ отвърнал, че тези пари няма да стигнат. След това пострадалата споделила, че има възможност да плати за операцията 5000 лева. „Докторът“ я уверил, че тази сума ще бъде достатъчна.

Уговорили се той да изпрати свой представител до дома й, за да вземе сумата. Според събраните по делото доказателства същия ден Албен Узунов лично получил от възрастната жена сумата от 5050 лева, като за себе си задържал 1200 лева. Останалите част от сумата занесъл в Русе и ги оставил в саксия на автогарата в града – по телефонни указания на неустановено по делото лице, с което не се познавали лично.

Пострадалата 90-годишна жена е била в тежко здравословно състояние към момента на измамата, което след деянието се влошило повече. Поради опасност от допълнително усложняване бабата не е разпитвана като свидетел по делото, а се е явила нейната дъщеря, която предала наученото от майка си по случая.

На 24 март 2016 г. Районен съд-Кърджали е привел в изпълнение предходно условно осъждане на Узунов от шест месеца лишаване от свобода за хулиганство, в чийто изпитателен срок е била извършена телефонната измама.

Присъдата може да се обжалва пред Окръжен съд-Кърджали.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете