Университетски болници срещу протеста на джипитата

"Ние, членовете на Асоциацията на университетските болници, се разграничаваме от заявените стачни действия на лекари и медицински персонал", се казва в декларация на Асоциацията на университетските болници.

"Защото те не са решението. Защото вече повече от 20 години се опитваме да преодолеем проблемите със стачки и конфронтации, от което загубиха най-вече нашите пациенти. А здравната система не удовлетворява никого.", заявяват от Асоциацията, цитирани от "24 часа".

Затова настояваме вместо на улицата всички страни в липсващия диалог на тема „реформа в здравеопазването“ да седнат на масата на преговорите и заедно да намерим решение на неизяснените въпроси, на противоречията и несъгласията между нас.

В медицината революции и чудеса не съществуват. Всички резултати идват след много, дълги и съвместни усилия на много хора. Реформата също не може да се случи от днес за утре - при това, като се следва само една безпогрешна линия. Затова сме убедени, че посоката на промяна трябва да бъде подкрепена, а разногласията да бъдат изчистени в съвместни разговори.

Това ще бъде доказателство за отговорното ни поведение, като лекари, които са призвани първо да гарантират качествено, постоянно и навременно лечение на пациентите си и като мениджъри, които трябва да осигурят стабилност на лечебните заведения, в които работим.", споделят от Асоциацията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве