В Якутия измериха -67 градуса по Целзий

Появи се нов свидетел на убийството на Петър Христов

Министър Ангелкова разговаря с ръководителя на Световната организация по туризъм

Украинският парламент отказа да обяви ЛНР и ДНР за терористични организации

Сърбин и албанец разследват убийството на Оливер Иванович

Евродепутатите обсъждат влиянието на руската пропаганда

Еврокомисията опроверга поредна лъжа за „Труд”

Диктатурата на пролетариата, Народният съд и Възродителният процес влизат в 10-и клас

Любители откриха нова планетарна система Всички небесни тела са по-големи от Земята

7 жертви при катастрофа на колумбийски военен хеликоптер

Ключът към дълголетието са ядките и бобовите храни Проучването проследява живота на над 100 000 души

Борисов представи приоритетите на българското председателство пред парламентарната група на ЕНП

София започва разплитането на казуса с Витоша Общината създава междуведомствена комисия, която да намери изход от ситуацията

Съседка на трите жени от къщата на ужасите в Свищов: Като деца момичетата бяха даровити, пишеха стихове и рисуваха

Летим до Баку за 29 евро Всеки вторник ще има полети до София и до столицата на Азербайджан

Еколози заблуждават със социологическо изследване

„Швейцарската частна офшорна компания WWF и социолозите от „Алфа рисърч” направиха опит да заблудят обществото, че болшинството от българите не желаят изграждане на спортни съоръжения в планините“, съобщиха от Националната гражданска коалиция „Природата за хората и регионите“.

Повод за позицията на неправителствената организация е анкета, представена на пресконференция в пресклуба на БТА в София. Според данните на въпроса „Одобрявате ли развитието на инфраструктурата и строеж на нови хотели, писти и спортни съоръжения в защитената природа на високите планини Рила, Пирин, Стара планина и Витоша?” с „да“ са отговорили 15% от респондентите.

„На така зададения въпрос с „не” със сигурност ще отговорят почти 100% от анкетираните. Надали има българин, който да желае високите части на планините да се застроят и да се изграждат нови хотели, жилищни сгради, почивни станции и други“, пишат от „Природата за хората и регионите“.

Според тях резултатите щели да са съвсем други, ако питането „коректно било разделено на две: „Одобрявате ли изграждането на инфраструктура и хотели във високите части на планините?” и „Одобрявате ли изграждането само на спортни съоръжения в планините?”. „Недопустимо е проучвания, които могат да окажат влияние върху живота и битието на над 500 хил. българи, живеещи в планинските региони, да се правят на базата на подвеждащи и манипулативни въпроси. Умишлено зададеният по този начин въпрос цели да направи алюзията и да приравни изграждането на обичайна спортна инфраструктура като лифтове, писти и друг вид туристически атракции за зимен и летен туризъм в планините със строителството на големите курорти по Българското Черноморие“, заявяват от организацията.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.