ДПС обмисля вот на недоверие заради Митов

Мустафа Карадайъ обясни, че Борисов трябва да отговаря за думите на външния министър

ДПС обмисля внасянето на вот на недоверие заради изказването на министър Даниел Митов за край на мултикултурализма. За това намекна в Кърджали съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на областната конференция на местната партийна структура.

В четвъртък Митов обяви: “Европа има огромен проблем години наред с провежданата политика на концептуален мултикултурализъм и културен релативизъм. Ерата на мултикултурализма и културния релативизъм е приключила”.

Според Карадайъ премиерът Бойко Борисов трябва да бъде питан за думите на външния си министър.

За да бъде внесен вотът на недоверие към кабинета “Борисов”, са нужни 48 депутатски подписа. Ако ДПС реши да го инициира, най-вероятно ще потърси подкрепата на колегите си от БСП.

За да падне правителството, вотът на недоверие трябва да е подкрепен от 121 депутати в пленарната зала, което на този етап изглежда невъзможно.

В последните дни ДПС отново заговори за предсрочни парламентарни избори. В Смолян Карадайъ каза: “Ние като ДПС трябва да съхраняваме сигурността и стабилността на държавата, нашите региони и всеки един отделен човек. При тази идейна разнородност в това правителство, включително и с това шизофренно поведение на някои персони, като част от сегашното мнозинство, не водят към добро нито страната, нито правителството”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика