Рецидивист преби 83-годишен дядо при обир

Снимка: Нова ТВ

Крадец-рецидивист преби 83-годишен дядо до смърт в петък вечерта във видинското село Черно поле. Нападателят търсел голяма сума пари, но си тръгнал само със стъкло. Възрастният човек е с опасност за живота, предаде Нова ТВ.

Старецът чул шум от съседната стая, а когато отишъл да провери, бил повален от един от двамата мъже от ромски произход, влезли в дома му. Не могли да намерят нищо ценно и си тръгнали със сваленото стъкло, за да прикрият следите си. На сутринта старецът бил открит от близки.

Дядото е с тежко нараняване на гръдния кош, мозъчно сътресение, фрактура на шест ребра, с нараняване на плеврата. Опериран е по спешност, но още е с реална опасност за живота.

Полицията е задържала 33-годишния Борис Славчев, жител на същото село, който е осъждан няколко пъти за кражби и опит за изнасилване. Съучастникът му бил само свидетел на побоя, затова е разпитан и освободен.

Според представител на полицията само преди 20 дни мярката за неотклонение на рецидивиста е променена от задържане под стража в подписка.

Според дъщерята на пострадалия някой е пуснал слух, че възрастният мъж съхранява пари на друг човек, скоро продал земя.

Съдът в Белоградчик ще реши дали да остави Борис Славчев зад решетките.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини