Вестник Билд: София е един от най-опасните градове в Европа

Най-опасните градове в Европа са Киев, Белград и София, като българската столица заема първо място в рамките на Европейския съюз, съобщава немският вестник Билд. Информацията е взета от годишна класация на американската консултантска компания "Мърсър".

Класацията е за безопасността и качеството на живот в 230 града по целия свят. Въпреки че е съставен преди атентатите в Брюксел, списъкът включва 17 населени места в Европа, които са определени като рисковани за живеене. Сред тях не фигурират немски градове.

Оценката е направена на база критерии като ниво на престъпност, вътрешна стабилност, държавна полицията и правосъдие, геополитическата ситуация със сигурността.

Украинската столица Киев е на първо място в класацията заради военните действия, които се водят в източната част на страната, докато Белград е сочен като втория най-опасен град заради вандализма и кражбите. Негативите за София идват най-вече заради бунтовете и протестите, които се случват често в най-бедната държава в ЕС.
Столиците на Румъния и Хърватия заемат съответно четвърта и пета позиция, следвани от градовете на прибалтийските държави.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини