Полицейска операция се провежда в Страсбург, предполага се, че е свързана с атентата

Мартин Петров поиска отвод на съдия

Спасител на дете стана „Полицай на годината“

Унгарци на протест срещу „поробващ закон“ Парламентът разреши 400 часа извънреден труд годишно

ЕК одобри проекта за модернизация на спешната медицинска помощ, съобщи министър Ананиев

Енрике Иглесиас и Ана Курникова продават къщата си за $4,85 милиона

Премиерът Борисов в Брюксел: Чухме само похвали Тимерманс подкрепил промените за конфискацията на незаконно придобито имущество

Петокласник с приз от „Полицай на годината“

Смядово събира пари за болницата в Шумен

Издирват началника на КАТ – Казанлък

Фондацията зад гей билбордовете пред „Труд“: Това е информационна кампания Планират да поставят пана на видни места в София и в Пловдив

Баневи остават за постоянно в ареста

Георги Кабаков – последният рефер без VAR в турнира

Ахмед Доган стана дядо

Министър Ананиев: Ако бъде приет анекса към националния рамков договор, се надяваме той да бъде подсписан в първите дни на новата година

Правят първа копка на проекта „Модър-Царевец“ още тази година

Подземната връзка между районите „Западен“ и „Южен“ ще струва 6-7 млн. лв.

Чаканата от десетилетия първа копка на транспортния проект „Модър-Царевец“ в Пловдив, който ще свърза районите „Западен“ и „Южен“ под високоскоростната жп линия за София, ще бъде направена до края на 2016 г., обеща кметът на града под тепетата Иван Тотев.

Проектът сега се актуализира, за да може да се остойности и да започне фактическото изграждане на подлеза, който ще струва между 6 и 7 млн.лв. В бюджет-2016 са заделени 100 000 лв., с които ще започне пробива, а въвеждането в експлоатация на транспортната връзка между „Западен“ и „Южен“ се очаква се осъществи до 2 години. Успоредно с изграждане на подлеза ще върви и разширението на ул. „Царевец“, която трябва да стане четирилентова до бул. „Свобода“ край Университетска болница „Свети Георги“.

В понеделник градоначалникът Иван Тотев и кметът на район „Западен“ Димитър Колев направиха първа копка на втората част от ремонта на улица „Просвета“ в квартал „Прослав“, която е успоредна на жп линията Пловдив – София. С 460 000 лв. и за срок от 2 месеца ще се преасфалтира отсечка от 500 м с обща площ от 3400 кв.м, като на 1800 кв.м от тях ще бъде изградено пътно легло с основа от 45 см трошен камък. По трасето има 12 ревизионни шахти, които ще бъдат повдигнати, а освен това ще бъдат изградени и няколко нови, защото участъкът е в близост до реката и в предишни години пътят е бил заливан при проливни дъждове.

Тъй като улица „Просвета“ е основна входно-изходна артерия за кв. „Прослав“, движението няма да бъде затваряно, а реконструкцията ще се извършва поетапно в двете платна. От двете страни на отсечката ще бъдат изградени тротоари, ще бъде положена надлъжна маркировка и ще бъдат засадени десетки дръвчета.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.