Ибрахим Самаха освободи част от екипажа на похитения самолет, властите водят съпругата му

Местните медии показаха кадър с похитителя в самолета. Снимка: Twitter

Името на мъжа, който похити самолет „Еърбъс А 320“ на египетските авиолинии, изпълняващ полет от Александрия до Кайро, е Ибрахим Самаха, съобщиха световните агенции. Изяснява се дали той е египетски гражданин, както бе съобщено в началото.

4-ма от общо 55-те пътници на борда все още са в плен на летището в Ларнака, където мъжът със самоубийствен пояс принуди пилотът да кацне. Към момента поне петима от седемчленния екипаж също са освобедени.

Мъжът взима контрола над машината около 8.30 часа (местно време), и около 8.50 часа тя каца. 

Според непотвърдена информация Ибрахим може да е имал личен мотив, за да отвлече самолета. Бившата му съпруга се намира в Кипър, съобщава CYBC. Според свидетел похитителят хвърлил писмо на арабски на пистата с искане то да бъде предадено на жената. Той е поискал и убежище в Кипър, предава AFP.

Междувременно властите вече водят жената към летището.

Изяснява се дали мъжът е професор. Според анализатори действията му не съответстват на атака, която може да е извършена от групировка като "Ислямска държава". Президентът на Кипър Никос Анастасиадис също потвърди, че случаят няма нищо общо с тероризъм, предаде Ройтерс.

По последни данни на борда са пътували осем американци, четирима британци, двама белгийци, един италианец, четирима германци и 30 египтяни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят