Наказаха мъж с лъскав джип, подмамвал момичета край училища

Грозната случка се разиграла край училище "Княз Борис I". Снимка ЦВЕТЕЛИНА ГЕОРГИЕВА

“Мацета, любопитни ли сте? Искате ли да ви покажа нещо?“, „Плащам, за да ме гледат“, „Любопитна ли си? Искаш ли да ти покажа едно момче?“ С такива реплики мъж на 50 г. и лъскав джип, показвайки половия си член, опитал да подмами момичета край две шуменски училища.

, а в понеделник мъжът е бил наказан условно на 8 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок.

К. И. от столицата, управител на спедиторска фирма, е признал вината си и е сключил споразумение с районната прокуратура, а съдът е одобрил наказанието. Според съдебното определение, което е публично и е публикувано на сайта на съда, той е наказан за хулиганство - "извършил е непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото /показвал половия си орган, държал се през панталона с дясната ръка/, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм". Действията му се разиграли пред четири момичета, малолетни и непълнолетни. Определението на съда е окончателно.

Според запознати мъжът се държал пред съда с явно осъзнаване на вината, не отричал и съжалявал.

Както "Труд" писа, непознатият се проявил пред две училища в Шумен - СОУ "Сава Доброплодни" и НУ"Княз Борис I". Бил с джип "Инфинити". Тогава от ръководството на началното училище разказаха, че момиченце се оплакало от странното предложение, което получило и се върнало обезпокоено в училище. За случая разбрал директорът Валерий Георгиев, който позвънил в полицията. Униформени успяли да установят номера на возилото по запис от близки камери. Джипът бил стопиран в района на Велико Търново и водачът се върнал в Шумен да дава обяснения за действията си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право