Обрат: Похитителят не е проф. Самаха. Все още има седем души в плен на борда на отвлечения египетски самолет

Седем души, трима от които пътници, все още се намират на борда на похитения египетски самолет. Това съобщиха египетските власти противно на информацията, че всички 55 пътници и 7-членен екипаж са освободени.

Междувременно стана ясно, че името на похитителя също е объркано. Той не е Ибрахим Самаха, преподавател от Египетския университет. Оказва се, че ученият е бил на борда на самолета, но не той го е отвлякъл, съобщи самият той пред арабската секция на Би Би Си.

"Не знаехме какво става. Когато се качихме на борда, се изненадахме, че екипажът прибра паспортите ни, което не е обичайно за вътрешен полет. След малко напрежението започна да се покачва и разбрахме, че се отправяме към Кипър. В началото екипажът ни каза, че има проблем със самолета и чак след това разбрахме, че той всъщност е отвлечен", разказа Ибрахим Самара, чието име е сбъркано с това на нещастно влюбения похитител.

По първоначална информация в основата на отвличането стои съпружеска драма, заради което бившата съпруга на мъжа похитил самолета, бе доведена на летището по негово настояване.

На извънредна пресконференция, която тече в момента, египетските власти опровергаха и тази версия, и заявиха, че мъжът не е оправил никакви искания. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят