Египетското външно министерство: Не терорист, а идиот е похитителят от самолета

След изъвнередния брифинг все още не е ясно дали драмата е приключила. Снимка: Би Би Си

Не терорист, а идиот е похитителят от самолета. Това заявиха представители от египетското външно министерство по време на извънреден брифинг по повод отвлечения самолет на египетските авиолинии. По-рано днес мъж, опасен с експлозиви, похити „Еърбъс А 320“ с 55 пътници и 7 души екипаж на борба и отклони полета от Александрия до Кайро към Кипър.

"Той не е терорист, той е идиот. Терористите са луди, но не са глупави. Този човек е", заявиха от външното министерство, предаде Би Би Си, цитирайки репортер от мястото.

В момента седем души остават в плен, съобщи египетският министър на авиацията Шериф Фати. Това са капитанът и помощ-пилотът, жена от екипажа, служител по охраната и трима пътници. Той не уточни националностите им, нито самоличността на похитителя.

Mървоначално съобщеното име на похитителя бе Ибрахим Самаха. Както Труд писа, преподавателят от Египетския университет Ибрахим Самаха сам е потвърдил, че е бил на борда, но не той е терористът. Това направи и говорителят на египетското правителство.

Междувременно египетското външно министерство отрече говорителят им да е наричал мъжът от самолета "идиот", както предаде репортер на Guardian. От изданието уточниха, че не са цитирали говорителят, а властите в лицето на министерството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят