Обирджия на баби поиска свобода заради майка си

Рецидивист със 7 присъди зад гърба си, който отмъкна 200 лв. от шуменска пенсионерка и попадна пак в ареста, поиска свобода от съда, за да се грижи за болната си майка. Апелативният съд във Варна е оставил без уважение сърцераздирателната молба на Асен Милков /31 г./ във вторник. Мотивът бил, че жената има и други близки до нея хора, които да полагат грижи, съобщават от пресцентъра на съда. Има опасност грабителят да се укрие и решението на магистратите е окончателно.

Асен вече е известен като обирджия на възрастни жени, защото и последното му парадоксално нападение на 1 февруари т.г. беше над 73-годишна жена от Шумен, на която й прилошало. Той се спуснал да й помага, придружил я в линейката до болницата, свестявал я с мокри кърпички. Когато жената решила да му благодари с 5 лв. за човещната, "спасителят" я блъснал и грабнал портфейла й с 200 лв, лични документи и рецепти. Хукнал да бяга с плячката си в района на шуменската болница. Полицаите го открили бързо в дома му в село Жилино, община Нови пазар и го арестували.

Оказало се, че Асен е издържал на свобода твърде кратко, защото до декември м.г. пак е бил в затвора за грабеж от възрастна жена. Инцидентът е от края на 2011 г., когато нападнал шуменка на 77 г., която тъкмо си била взела пенсията и отнел от нея 303 лв., и мобилен телефон.

Затова сега магистрати не са намерили никакво основание да го пускат на свобода. Всички доказателства и материали, разпознаването и самопризнанията на обвиняемия обосновават, че той е автор на тежкото престъпление, извършено в условията на опасен рецидив. Асен може да получи от 5 до 15 г. затвор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право