Пуснаха под домашен арест обвинен в пране на пари и обсебване

Окръжната прокуратура в Ловеч протестира решение на съда, с което мярката на обвиняем за данъчни престъпления, пране на пари и обсебване е променена от "задържане под стража" в "домашен арест".

41-годишния Лазар П. е с повдигнато обвинение по досъдебно производство и на 15 януари тази година прокуратурата е поискала мярка за неотклонение "задържане под стража". Съдът в Ловеч оставя искането без уважение и постановява домашен арест за Лазар. Апелативният съд във Велико Търново, обаче отменя определението и налага "задържане под стража" .

На 23 март уличеният в тежки престъпления е направил ново искане за промяна на мярката му в по-лека, което Окръжен съд Ловеч е уважил, като е изменил мярката в домашен арест. Прокуратурата отново протестира по-леката мярка с искане лицето да остане под стража. Според обвинението има опасност Лазар П. да извърши нови престъпления или да повлияе на свидетели. Не е осъждан, но в Софийска градска прокуратура има висящо досъдебно производство за същото престъпление, което обуславя наличие на висока степен на обществена опасност на деянието и на дееца. Освен това обвиняемият не страда от заболяване, което да налага по медицински причини промяна на мярката в по-лека.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право