Нови генерали в армията - вижте кои са те

Бригаден генерал Димитър Илиев ще бъде удостоен със звание генерал-майор. Снимка: МО

Държавният глава върховен и главнокомандващ Въоръжените сили Росен Плевнелиев ще удостои с висше офицерско звание военнослужещи от Българската армия, съобщи прессекретариатът на държавния глава. Официалната церемония е предвидена за 30 март.

Полковник Валери Цолов ще бъде назначен на длъжността началник на щаба на Сухопътните войски, считано от 01 април 2016 г. и ще получи висше офицерско звание „бригаден генерал”.

Полковник Костадин Кузмов ще бъде назначен на длъжността командир на 2-ра механизирана бригада, считано от 01 април 2016 г. и ще получи висше офицерско звание „бригаден генерал”.

Капитан I ранг Боян Медникаров ще бъде назначен на длъжността началник на Висше военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, считано от 01 април 2016 г. и ще получи висше офицерско звание „комодор”.

Полковник Светослав Даскалов ще бъде назначен на длъжността директор на Служба „Военна информация“, считано от 01 април 2016 г. и ще получи висше офицерско звание „бригаден генерал”.

Държавният глава освобождава бригаден генерал Димитър Илиев от длъжността командир на 2-ра механизирана бригада и го назначава за заместник-командир на Корпус за бързо развръщане на НАТО в Солун, Гърция, считано от 01 април 2016 г., като го удостоява с висше офицерско звание „генерал-майор”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини