Световен шампион с Италия подаде ръка на наш футболист

Миналото лято 18-годишният Димитър Трайков подписа договор с първия тим на италианския „Парма“. За съжаление авантюрата на юношата на „Берое“ на Апенините продължи кратко поради тривиална причина - поредица от контузии. За краткия период в „Парма“ Трайков работи с легенди като Невио Скала, Лоренцо Миноти и световния шампион с Италия Симоне Бароне от Мондиал 2006. На световното в Германия Бароне играе два мача в „скуадрата“.

„Всичко започна добре. Постепенно се адаптирах и попадах в групата до деветия кръг - обясни Трайков. - Тогава се контузих, което ме извади от терена за месец и половина. С директорите на клуба решихме да отида под наем в друг отбор, след като се възстановя. Това бе „Торес“, един от първите клубове на Джанфранко Дзола. Обаче получих същата травма само след пет минути игра. Така в крайна сметка 3 месеца трябваше да почивам. Проблемът бе, че имах право да играя само за един тим в Серия „Д“, защото съм чужденец ,и се наложи да се върна у нас.“

Полузащитникът е признателен на двама души, които му подават ръка в трудните моменти. Това са българският треньор Радостин Александров и Симоне Бароне, който води младежката формация на „пармалатите“.

„Бароне е страхотен човек - продължава Трайков. - Взе ме за няколко срещи при юношите, а след като станаха трудностите с трансферния прозорец, ми предложи да остана при него. Проблемът бе, че трябваше два месеца да чакам за ретрансфериране и да пропусна повечето мачове. Реших да се прибера в България и да поддържам форма с „Ботев“ (Гълъбово). От лятото може отново да се върна в Италия.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят