На „Енио Тардини“ си спомнят за Божинов с усмивка

Валери Божинов е футболист, който трудно може да бъде забравен. Доказателство е, че в „Парма“ още си спомнят за него пет години по-късно. Правят го с усмивка и говорят за нападателя с топли думи. Това разкри Димитър Трайков, помолен да предаде поздрави на настоящия играч на „Партизан“ (Белград).

„Физиотерапевтите, домакинът и част от играчите все ми казваха да пратя много поздрави на Божинов. Помнят го като много весел човек - каза Трайков - Говорих с него и Валери също ги поздрави. Беше му интересно как върви отборът и как са нещата там.“
Божинов игра два сезона на стадион „Енио Тардини“, след като първо бе преотстъпен от „Манчестър Сити“, а след това и купен от „Парма“ за 5 милиона евро. През сезон 2009/2010 нападателят реализира 8 гола с екипа на „пармалатите“, един от които срещу „Милан“ при успеха с 1:0. През следващата кампания се разписа на три пъти, а това доведе до трансфера му в „Спортинг“ (Лисабон), от който италианският тим си върна 2,6 млн. евро.

През сезон 1995/1996 в „Парма“ игра и Христо Стоичков. Тогава Камата записа 23 мача, в които реализира 5 гола. По това време в отбора бяха звезди като Алесандро Неста, Джанфранко Дзола, Джанлуиджи Буфон, Фабио Канаваро и Филипо Индзаги.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят