Европейското по борба за младежи стартира в Русе

Кметът на Русе Пламен Стоилов /на преден план вдясно/ прие официалните гости на европейското първенство по борба за младежи. Снимка: Николай Каламов

Европейско първенство по свободна и класическа борба за младежи и девойки до 23 г. стартира с първите схватки в Русе. На тепихите в "Булстрад Арена" до обяд първи се качиха борците в класическия стил в кат. от 59 до 98 кг. До 3 април т.г. мишци ще преплетат над 400 борци от 34 държави.

Преди официалния старт в залата беше открита изложба на известния фоторепортер Бончук Андонов. Снимките му проследяват историята на българската и в частност на русенската борба.

За тържественото откриване вечерта в крайдунавския град пристигнаха генералният секретар на Международната федерация по борба Мишел Дюсон, президентът на Европейския съвет по борба Цено Ценов и председателят на Българската федерация по борба Валентин Йорданов.

В неделя се очаква да пристигне спортният министър Красен Кралев, който ще открие реновираната тренировъчна зала по борба до стадион „Локомотив“. Ремонтът беше финансиран от спортното министерство и общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт