Македонците се подиграват на Ивайло Петев

В навечерието на снощния мач Македония - България медиите в Скопие започнаха все по-грозно да прекрачват добрия тон. Големият вестник „Вечер“ припомни скандала с Ивайло Петев на „Герена“ от октомври 2013 г. Тогава фенове на „Левски“ съблякоха наставника заради съмнения в клубни пристрастия на Петев към ЦСКА. Македонското издание публикува и видео от грозните сцени, а материалът бе озаглавен: „Ивайло Петев - от долните гащи до костюма“.

В текста случката е описана подробно. Психовойната преди контролата обаче стартира по-рано. Още след победата на нашите в Португалия медиите в Македония не пропускаха възможност да иронизират играчите ни. Селекционерът на представителния отбор Игор Ангеловски заяви, че ще ни уважава само до началото на мача. Сарказъм имаше и в заглавието преди мача в Скопие: „Спайдърмен не играе, ще вкарваме голове“. Така сайтът „Спорт Медия“ отбеляза информациите, че Владислав Стоянов ще получи почивка на стадион „Филип Втори“. Националът Стефан Ристовски добави, че ще ни бият за самочувствие. Изказване на Петев, в което треньорът каза, че срещата с Македония ще бъде по-трудна от тази с Португалия, също бе посрещнато с ирония. „Селекционерът им го играе „умряла лисица“.

Иначе родните национали излязоха с три промени в състава. Очаквано вместо Владислав Стоянов започна Божидар Митрев, а Александър Александров и Страхил Попов бяха сменени съответно от Георги Терзиев и Васил Божиков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ