Осъдиха 19-годишен на 2 години затвор за откраднати GSM-и за 208 лева

19-годишният пловдивчанин Ангел Стефанов ще лежи 2 години в затвора при първоначален общ режим, след като бе осъден от Районния съд, заради кражбата на два мобилни телефона. Общата стойност на устройствата е 208 лв. Делото се гледа по съкратеното съдебно следствие, а присъдата може да се обжалва пред Окръжния съд в Пловдив.

Стефанов бе признат за виновен за извършено престъпление по чл.198, ал.1 във връзка с чл.26, ал.1 от Наказателния кодекс за противозаконно отнемане на чужда движима вещ чрез употреба на сила и заплашване. На 22 ноември 2015 г. младежът издърпал мобилния апарат от ръката на В.А, докато жената се качвала на автобус на бул. "Шести септември", след което го оставил в заложна къща. Негов познат закупил GSM-а за 88 лв.

На 10 декември Ангел Стефанов отнел със сила мобилния телефон от И.П., докато тя разговаряла с приятелка пред автомивка отново на бул. "Шести септември", като заплашил жената, че ще й отреже ръката с нож, ако се съпротивлява. После оставил телефона в заложна къща срещу 10 лв. След подаден сигнал в полицията младият бандит е задържан, а мобилните телефона са върнати на собствениците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право