Лъскат имиджа на армията

Уволнен от структурите на Министерството на отбраната се зае да лъска имиджа на армията. Изпълнителният директор на агенция „Военни клубове и военнопочивно дело" Петър Манолов е учредител на специален съвет, който да набележи мерки, за да се изчисти негативният образ на военните, казаха от МО.

Манолов беше назначен преди Нова година отново на този пост от военния министър Николай Ненчев. Той беше уволнен от агенцията, която е на пряко подчинение на МО, на 21 юни 2013 г. от екипа на екс военния министър Ангел Найденов. Преди това проверка на Инспектората на Министерството на отбраната, назначена със заповед на служебния министър Тодор Тагарев от 27 май 2013 г., констатира сериозни нарушения. Най-често срещаните се свързвали с „недобра практика и допускане на слабости и нарушения при организирането и провеждането на обществените поръчки“.

Едно от идеите на този съвет е да бъдат отворени отново вратите на всички военни клубове в страната, за да може там да се събират хора, а бивши и настоящи военни да им обясняват колко славна е нашата армия.

Към ИА „ВК и ВПД“ има 36 военни клуба в цялата страна. Обикновено те се намират в централните части на градовете. При тези 36 клуба военни поделения в населените места са останали в не повече от 15. Във всеки от тях се извършва някаква дейност. Преди години беше забранено в клубовете да бъдат отдавани помещения за кръчми и барове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини