Йога + кавал = душевен мир

Милена Голева

Уникален проект, съчетаващ музика на кавал и йога медитация, представят Теодосий Спасов и Милена Голева.

Милена е изтъкнат йога учител и според нея хората на бъдещето ще се лекуват само със силата на мисълта. Работейки в тази посока, тя създаде първата по рода си медитативна програма.

Милена е категорична, че нейните методи не отричат, нито са в противоречие с традиционната медицина. Те са просто допълнителна подкрепа и шанс за организма да си помогне в самоизцеляването. Личният й опит е от голямо значение за тази й убеденост. Тя става майка на 38 години, и то след като са й казали, че шансът да забременее е нищожен. Още много бебета са се родили в семействата на нейни ученици, много от тях също с репродуктивни проблеми. Последното е на 45-годишна майка, забременяла естествено, след множество несполучливи инвитро процедури.

Музиката към програмата е специално композирана, аранжирана и изпълнена от виртуозния изпълнител на кавал Теодосий Спасов. Защо Милена избира точно кавала?
„Той е специфично български инструмент с невероятно лечебен за българите честотен диапазон. Неговата автентична вибрация къпе и лекува клетките ни. Неговият неподражаем звук ни помага да се усетим центрирани и цялостни“, казва тя.
„Хубавата музика винаги лекува“, смята Теодосий Спасов. Затова и приема покана на учителката по йога, след като чува нейни предишни медитации.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура