Утре ще е слънчево, с максимални температури между 17° и 22°

Утре ще преобладава слънчево време, максималните температури ще са между 17° и 22°. След обяд ще има разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България – до умерен вятър от запад-северозапад. Затоплянето ще продължи, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

През нощта над западната половина на България ще бъде предимно ясно, докато над източните райони облачността все още ще е значителна, но след полунощ и там ще се разкъса и намалее. Минималните температури ще са между 3° и 8°.

По Черноморието ще е предимно слънчево с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа до умерен вятър от запад. Максималните температури ще са 17° - 19°. Вълнението на морето ще е 1 -2 бала. Температурата на морската вода е около 10°.

Над планините ще е слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра - около 4°.

През следващите два дни ще преобладава слънчево време, в петък с разкъсана висока облачност. Ще има слаб вятър от югозапад. Температурите ще се повишат още и в петък минималните температури ще са между 8° и 13°, а максималните - между 23° и 28°. В събота от север ще прониква студен въздух. Облачността ще се увеличи, на места ще превали и прегърми. Дневните температури ще се понижат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето