БСП – Бургас отдаде почит на Васил Левски

Красимир Каракачанов участва във възпоменателния митинг-поклонение по повод 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

Концерт-спектакълът „Възрожденски разкази“ е подарък за великотърновци по случай 140-годишнината от Освобождението Събитието е посветено и на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев

Директорката на НИНКН подписвала като селски кмет

Задържаха мъж, откраднал 10 гълъба и заек от пернишкия зоокът

В Бургас раздават безплатно компост

Приморско с атрактивен щанд на Ваканция и СПА Експо

Французин и алжирец опитаха да минат границата с фалшиви документи

Започна кандидатстудентската кампания на Софийския университет

Издирват стрелец, ранил с въздушна пушка минувач

Наркодилър “изгоря” след сделка с хероин за 3,90 лв.

Ученици създават собствен туристически продукт Младежите забавляват туристи като аниматори

ВАС отхвърли иск във връзка с референдум за Морската градина

115 години от създаването на Порт Бургас Стих на Хр. Фотев ще вдъхновява фотоконкурс

Осъдиха бензиностанция да плати за травма на клиентка

Калин Врачански става изпечен мръсник в „Бел Ами“

Адаптацията на романа “Бел Ами” за сцена се прави за първи път и оживя в Малък градски театър “Зад канала”. В ролята на коварния мръсник, който покорява женските сърца – Бел Ами, влиза Калин Врачански.

„Бел Ами“ е вторият роман на Ги дьо Мопасан, публикуван през 1885. В пиесата се разказва историята на провинциалния младеж Жорж Дюроа, който от дребен репортер се издига до депутат и политик, но не благодарение на собствените си възможности, а използвайки своята външност и въздействието си върху жените. Пиесата интелигентно загатва за разпада на нравите в Париж през XIX век, за преминаването от по-ниското към по-високото стъпало, за изкачването по стълбицата на общественото положение. Заедно с това се преплита и мотивът на прелъстяването и използването на нежния пол за постигане на собствените цели.

В „Бел Ами“ находчивият Жорж Дюроа се възползва от приятелството си с редактора Шарл Форестие, заема мястото му в семейството му като съпруг и като „ученик“ на умната и интелигентна г-жа Форастие, която диктува статиите и дописките. Освен това, той има любовна връзка с темпераментната г-жа дьо Марел, която го покварява и става съучастница в неговия конформистки начин на живот. Не само тя, но и други французойки помагат на парвенюто да се домогне до социалните върхове в обществения и политически живот.

Режисьор на тази актуална и за нашето време постановка е Бина Харалампиева. В ролите ще видите: Луиза Григорова, Герасим Георгиев – Геро, Василена Атанасова, Петър Калчев, Таня Пашанкова, Христина Караиванова, Владимир Домбори, Васил Банов и Владимир Димитров. Главната роля е отредена за красивият Калин Врачански, който перфектно влиза в обувките на Жорж Дюроа.

„Жорж Дюроа е образът на един мръсник, на един обикновен човек, който се повлиява от обществото, в което попада. Възприема нравите и начина на поведение на хората около него. И те самите не осъзнават какво чудовище отглеждат. Жорж попива техния пример, дори ги надскача“, разказва за образа си Калин Врачански.

Стартът на представлението, което ни радва с невероятна актьорска игра и много искрен смях, беше даден на 25 март.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.