На 25 май 2019 да почерпят

Андрей Миронов – вечният Остап Бендер Може да е знак на Съдбата, но руският актьор се ражда и умира на сцената

„Лудогорец“ е шампион на България за осми пореден път

Тръмп изпраща още 1500 войници в Близкия изток заради Иран

МВнР: Няма информация за пострадали българи при експлозията в Лион

13 души са ранени при експлозията в Лион, сред тях и дете

Светлана Иванова от София: Плодолечението е вид изкуство Доктор Емилова е неговата муза, споделя музикантката

Експлозия в Лион, има ранени (СНИМКИ и ВИДЕО)

Славимир Генчев спечели конкурса „Биньо Иванов”

Шумен награди заслужили ученици, учители и студенти

Камбуров вече е кошмар №1 за „Левски“

Килограмът вече не е същият Тихата научна революция настъпи

Президентът Радев: Истинските дворци на България са нейните училища, университети и академии

Цвета Караянчева в базиликата Сан Клементе: Ние сме горди, че над 300 милиона славяни пишат на кирилица

Калин Врачански става изпечен мръсник в „Бел Ами“

Адаптацията на романа “Бел Ами” за сцена се прави за първи път и оживя в Малък градски театър “Зад канала”. В ролята на коварния мръсник, който покорява женските сърца – Бел Ами, влиза Калин Врачански.

„Бел Ами“ е вторият роман на Ги дьо Мопасан, публикуван през 1885. В пиесата се разказва историята на провинциалния младеж Жорж Дюроа, който от дребен репортер се издига до депутат и политик, но не благодарение на собствените си възможности, а използвайки своята външност и въздействието си върху жените. Пиесата интелигентно загатва за разпада на нравите в Париж през XIX век, за преминаването от по-ниското към по-високото стъпало, за изкачването по стълбицата на общественото положение. Заедно с това се преплита и мотивът на прелъстяването и използването на нежния пол за постигане на собствените цели.

В „Бел Ами“ находчивият Жорж Дюроа се възползва от приятелството си с редактора Шарл Форестие, заема мястото му в семейството му като съпруг и като „ученик“ на умната и интелигентна г-жа Форастие, която диктува статиите и дописките. Освен това, той има любовна връзка с темпераментната г-жа дьо Марел, която го покварява и става съучастница в неговия конформистки начин на живот. Не само тя, но и други французойки помагат на парвенюто да се домогне до социалните върхове в обществения и политически живот.

Режисьор на тази актуална и за нашето време постановка е Бина Харалампиева. В ролите ще видите: Луиза Григорова, Герасим Георгиев – Геро, Василена Атанасова, Петър Калчев, Таня Пашанкова, Христина Караиванова, Владимир Домбори, Васил Банов и Владимир Димитров. Главната роля е отредена за красивият Калин Врачански, който перфектно влиза в обувките на Жорж Дюроа.

„Жорж Дюроа е образът на един мръсник, на един обикновен човек, който се повлиява от обществото, в което попада. Възприема нравите и начина на поведение на хората около него. И те самите не осъзнават какво чудовище отглеждат. Жорж попива техния пример, дори ги надскача“, разказва за образа си Калин Врачански.

Стартът на представлението, което ни радва с невероятна актьорска игра и много искрен смях, беше даден на 25 март.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.