Вандал дари дръвчета на Златоград

Мирослав Янчев. Снимка: ГЕРБ Смолян

Вандал дари дръвчета на Златоград, за да бъдат посети на мястото на счупените от него. Инициативата "Който чупи - купи" е на кмета на общината Мирослав Янчев.

"Настоявам не просто да бъдат глобени или осъдени, но и да си възстановят щетите, за да имат отношение за опазване на общинската собственост. Правилото е всеки, който бъде хванат да троши, да си възстановява щетите 1 към 3. Само така ще има възпитателен ефект", заяви Янчев.

Управата е посадила последно 70 нови дръвчета в центъра на курортния град от видовете Acer platanoides (шестил) и Тilia tomentosa (сребролистна липа). Пиян младеж обаче потрошил 4 дръвчета. Видеокамери в центъра го разобличили. Младежът се извинил и направил дарение от 19 дръвчета, които сега бяха засeти в центъра.

Това е втори вандал, който става дарител в най-южния ни град. По време на спортен турнир младеж от Хасково строшил също дръвчета и бил разкрит с видеозаписите. Той получил наказание за дребно хулиганство в съда, но отделно от управата настояли да си възстанови и дръвчетата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони