Апелативният съд в Търново насрочи дело срещу полицейски шеф разгласил държавна тайна Ваньо Димитров осъден на първа инстанция за чадър над наркогрупа

Статистиката: Загуба с 0:3 означава провал в първенството

Тръмп: Мексико ще плати пряко или непряко за стената по южната граница

Арнаудова: Над 500 лица не изтърпяват наказанията си „лишаване от свобода“ или „доживотен затвор“

Младежи биха автобусен шофьор заради забележка

Брижит Бардо окачестви като лицемерни твърденията на някои актриси за сексуални посегателства

Ангелкова пред National Geographic: България е с потенциал за СПА столица на Европа, европредседателството е шансът ни да я покажем

Украински моряци бедстват на кораб без храна и заплати

Рецидивист в домашен отпуск се гаври с пенсионерка

Национал на Нигерия в „Локо“ (Пд)

22-годишен преби до безсъзнание момичето, с което живее

Няма основания за грипна ваканция във Велико Търново

Георги Гатев остава без достъп до секретна информация

Жена изгоря в пожар

Зелените пробутват текст, който блокира втория лифт

Вандал дари дръвчета на Златоград

Мирослав Янчев. Снимка: ГЕРБ Смолян

Вандал дари дръвчета на Златоград, за да бъдат посети на мястото на счупените от него. Инициативата „Който чупи – купи“ е на кмета на общината Мирослав Янчев.

„Настоявам не просто да бъдат глобени или осъдени, но и да си възстановят щетите, за да имат отношение за опазване на общинската собственост. Правилото е всеки, който бъде хванат да троши, да си възстановява щетите 1 към 3. Само така ще има възпитателен ефект“, заяви Янчев.

Управата е посадила последно 70 нови дръвчета в центъра на курортния град от видовете Acer platanoides (шестил) и Тilia tomentosa (сребролистна липа). Пиян младеж обаче потрошил 4 дръвчета. Видеокамери в центъра го разобличили. Младежът се извинил и направил дарение от 19 дръвчета, които сега бяха засeти в центъра.

Това е втори вандал, който става дарител в най-южния ни град. По време на спортен турнир младеж от Хасково строшил също дръвчета и бил разкрит с видеозаписите. Той получил наказание за дребно хулиганство в съда, но отделно от управата настояли да си възстанови и дръвчетата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.