Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

54 джипита в Смолян се включиха в протеста

Джипитата в Смолян обявиха еднодневен ефективен протест във вторник в подкрепа на исканията на гилдията им. Те настояват за диалог със съсловието им. Снимка: Петя Гайдарова

54 общопрактикуващи лекари се включиха във вторник в ефективен еднодневен протест в Смолянска област срещу реформите в здравеопазването. Това обяви на протестно събрание на джипитата в болницата в Смолян областният им лидер д-р Снежана Бакърова.

В еднодневния протест се включват 98 % от членовете на Сдружението на общопрактикуващите лекари от всички общини в региона, заяви тя. Протестиращите лекари са обявили на вратите на кабинетите си протестните действия. Бакърова заяви, че джипитата са против административното налагане на промени, с които не са съгласни, тъй като са в ущърб на пациентите. И не настояват за оставка, а за диалог със съсловието им, за да се излезе от нормативния хаос.

“Ние искаме да опровергаем публичните подхвърляния, че искаме само пари, ние искаме промяна.Ние сме тук, за да изразим несъгласието си срещу лимити и рестрикции в профилактичната и диспансерната дейност, които ни притискат в ъгъла. Тези дейности са основни в дейността на общопрактикуващите лекари”, заяви д-р Бакърова. Джипитата заявиха, че са категорично против въвеждането на пръстовия идентификатор, който според тях ще доведе до по-големи опашки пред лекарските кабинети. Протестът им бе подкрепен от специалисти от доболничната и болничната помощ и регионалната структура на БЛС. Д-р Бакърова заяви, че ще решат дали и как да продължат в следващите дни протеста си след края на протестния си ден.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете