Монфис отново спря Григор

Първата ни ракета в тениса Григор Димитров отпадна от на осминафиналите на силния турнир в Маями. Той загуби оспорвания двубой с французина Гаел Монфис с 7-6(5), 3-6, 3-6.

В играта на Гришо се забеляза спад след вчерашната победа над световния номер 2 Анди Мъри. По време на целия мач, българинът не направи нито един ас. За сметка на това, френският му съперник разчиташе на мощния си сервиз и направи 9 директни точки от начален удар. Първият сет беше най-вълнуващ, въпреки множеството грешки от страна и на двамата. Монфис взе първия гейм на нула. Григор веднага върна.

Интересното се случи в четвъртия гейм, когато Димитров трябваше да спасява точка за пробив. Французинът имаше чиста възможност да напредне в геймовете, но направи грешка, а след това Гришо затвърди подаването си с добър сервиз. Това даде допълнителен тласък в играта на нашенецът, като той проби Монфис, който започна да прави много грешки в играта си. Още в следващия гейм обаче Димитров не успя да затвърди играта си и загуби подаването си.

Съперниците взеха убедително последните си подавания преди тайбрека, а в него обратите продължиха. Французинът набързо взе аванс от 2 точки, но все пак Григор стигна до сетбол и затвори разиграването убедително. 

Втората част стартира с пробив в полза на Монфис. Димитров печелеше следващите си  подавания, но не намираше отговор за мощния сервис на французина. Така се стигна до два сетбола за Монфис в деветия гейм. Първият беше отразен, но при втория хасковлията прати топката в мрежата.

Последната част започна много добре за нашенеца. Той направи пробив на нула, но ситуацията от първия сет се повтори и пробивът веднага беше върнат. При 2-3 в полза на Монфис двамата играчи се бориха за шестия гейм близо 15 минути, но Гришо не допусна пореден пробив и взе в оспорваното разиграване. Монфис не трепна и с 4 последователни точки отново поведе - 4-3. В следващото разиграване той даже проби Димитров. Отново осланяйки се на си силния сервиз, световния номер 17 затвори мача. Той вече води с 4:1 победи в преките двубои с Григор и чака следващия си съперник от двойката Кей Нишикори - Роберто Баутиста Агут.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт