Земетресение от 4,8 по Рихтер край Асеновград тази нощ

Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

МВР призна, че задържаните полицаи са били наркодилъри

“Задържаните служители на СДВР са имали действителна роля в наркоразпространението”, заяви главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов във връзка със задържаните служители на СДВР вчера, уличени в разпространение на наркотици, предаде „Фокус“.

„Снощи в рамките на операция на дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР, логистично обезпечена от специалните полицейски сили на столичната полиция, бяха задържани двама полицейски служители, уличени в лоши практики“, заяви главният секретар на МВР, като уточни, че става въпрос за престъпления, свързани с наркоразпространенение.

Той не пожела към момента даде повече информация по случая, но подчерта, че всеки един сигнал срещу полицейски служител веднага се придвижва и проверява по установения ред.

„Ще бъдем безкомпромисни към това явление“, увери главен комисар Костов. Във връзка с информацията, че при задържането на единия от полицейските служители, той е използвал служебното си оръжие и е произвел изстрел, главният секретар коментира, че извършителят вече не е служител на полицията, а задържано лице е привлечен като обвиняем.

„За всички негови обяснения и съждения изложени по време на разпитите, се обърнете към Софийска градска прокуратура“, допълни Костов. Той обясни, че въпросните служители, не са служители на сектор „Наркотици” към СДВР, а работят към „Охранителна полиция” в Столична дирекция на вътрешните работи и работата им не е била свързана по никакъв начин с противодействието на наркоразпространението.

„Имат действително участие в наркомрежа, това мога да кажа. Имало е пари, но няма да го коментирам. Те не са оперативни служители, тук не става въпрос за осигуряване на спокойствие на наркодилъри. Тези служители имат действителна роля в наркоразпространението“, коментира главен комисар Георги Костов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете