Георги Вълев от „Килърите“: Властта и бизнесът убиха Петър Христов

Дете е със счупен крак в болница, след като е блъснато на пешеходна пътека във Варна

Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

Томислав Дончев: Властта не си купува медиен комфорт с пари от еврофондовете

„Властта си купувала медиен комфорт, това не е истина“, заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред БНТ.

Той пожела обществена дискусия, в която да участват не само политиците, но и бенефициентите, както и телевизиите, за да изяснят дали с рекламните клипове на някой проект са гарантирали медиен комфорт някому.

„Когато този дебат протече, когато има сигурен резултат от него, когато има консенсус, могат да бъдат възстановени плащанията“, заяви вицепремиерът.

„С евромилионите за телевизиите на този етап нищо не се случва“, призна Дончев и поясни, че във всяка от оперативните програми, във всеки от проектите има средства за публичност, които имат две цели – да бъдат уведомени всички, че ще има такова финансиране, за да има повече кандидати и повече интерес, а също и трябва да бъдат информирани всички граждани какво се случва с техните средства и парите на европейските данъкоплатци.

Въпросът е, че се трупа нездравословно напрежение по начина, по който електронните медии получават финансиране – става дума за радиата и телевизиите с национален обхват.

За спирането на обществени поръчки вицепремиерът коментира, че това е „малко или много извънредна мярка, доколкото не е обичайно задължение на политическото ръководство на държавата да прави подобни действия, това трябва да го правят администрациите, но когато има определени пропуски, ръководителите трябва да поемат подобна функция“.

Дончев поясни, че не е задължително да има нарушения, достатъчно е да има обществени съмнения или подозрения – това отличава политика от чиновника.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.