Правнучка на фотографа Димитър Карастоянов откри изложба Германски шпионски камери колкото кибрит и дагеротипия на 168 години пазят в музея на фотографията в Казанлък

Обвиниха в опит за убийство нападателя от Любек

Президентът Радев: Никола Вапцаров се осмели да предизвика историята

Мъж заплаши да скочи от втори етаж на болницата

Финансовият министър на САЩ: Доналд Тръмп не се опитва да влияе на валутните пазари

Бетонна плоча рухна и уби работник в Пловдив

Германия премахва икономическите ограничения срещу Турция

НАСА изстрелва сонда за изучаване на слънчевата корона

Столетница прогони с бастуна си крадци от дома си в Берлин

Тома Биков: Ако се докаже, че провокациите в Шарково са инициирани от Нинова, ще сезираме прокуратурата Това е заплаха към националната сигурност, посочи депутатът

Путин и Макрон обсъдиха съвместната хуманитарна операция в Сирия

Откриха нов вид акула с големи очи

Пабло Касадо заема поста на Мариано Рахой като председател на Народната партия

Дърво се срути в Бургас

Корнелия Нинова: Създаваме нови и нови органи за борба с корупцията, а тя расте

Нови закони в Германия: „Не само трябва да подкрепяме интеграцията, но и да я изискваме“

Зигмар Габриел

Германия обсъжда въвеждането на нови закони, които ще изискват от бежанците да се интегрират в обществото, за да могат да останат в страната, предава Independent.

Черновите на предложенията включват: да накарат бежанците да научат немски, да имат постоянна заетост и да не пречат на жените да работят. Ако не успеят да изпълнят условията, могат да бъдат изправени пред забрана за настаняване в страната.

„За тези, които отказват да научат немски, които отказват да позволят на близките си да се интегрират, например на момичетата и жените, които отхвърлят предложена работа, за тях след три години не може да има повече безгранично право на настаняване“, каза вътрешният министър Томас де Мезиер.

Мезиер твърди, че страната трябва да изгради връзка между успешната интеграция и разрешение за това колко дълго човек може да остане в Германия.

„Не само трябва да подкрепяме интеграцията, но и да я изискваме“, каза вицеканцлерът Зигмар Габриел.

В Германия расте напрежението за броя на бежанците, които страната прие. За миналата година бяха повече от 1 милион души, а от началото на тази година над 100 000 са влезли в страната.

Някои десни партии смятат, че този огромен брой е причина за културни сблъсъци, които водят до това, че някои мигранти и бежанци не се интегрират социално и културно в местните общности.

През януари напрежението ескалира след редица масови сексуални нападения в Кьолн, в близост до местната ЖП гара. Бежанците бяха обвинени за нападенията, но по-късно полицията каза, че голяма част от заловените нападатели не са бежанци.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Hi Michael. I’m so sorry to hear about your sittouian. I hope the Weingart Center can help. To apply for our housing services, please call or visit our Hope Row Resource Center at 566 S. San Pedro St, Los Angeles, CA 90013. You can reach them by phone by dialing (213) 833.5020. Intake hours are Mon-Fri 8:00AM to 4:00PM (please arrive by 3:30PM to receive service)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.