Условна присъда за майката, ударила учителка в Разград

Условна присъда получи майката от Разград, която удари учителката на сина си при разправия за конфискувана хилка за тенис. Шехризаде Хасанова (47г.) сключи споразумение с прокуратурата, която й повдигна обвинения за лека телесна повреда и хулиганство.

Наказанието за родителката е 1 год. лишаване от свобода с 3 год. изпитателен срок. Районният съд в Разград постанови и обществено порицание.

Инцидентът между майката и преподавателката Румяна Маринова стана в средата на март тази година в основно училище в Разград. Родителката отишла там да прибере конфискуваната от учителката хилка за тенис. Преподавателката я прибрала, защото синът на обвиняемата я целел в клас.

Разразила се разправия, че учителката няма право да прибира чужда, при това скъпа вещ. Педагожката хвърлила хилката, което вбесило майката и тя ударила преподавателката. Според експертизите Маринова получила оток и временни проблеми със слуха.

Присъдата може да се обжалва пред Окръжния съд в Разград. Очаква се учителката да предяви граждански иск допълнително.
Майката заяви, че е готова да се извини и призна, че действала в състояние на афект. Детето й, което било в пети клас, също било травмирано от станалото. Нямало да го местят в друго училище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право