Кметът на Търговище обсъди възможностите за побратимяване с китайски град

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров и секретарят Христалина Халачева показаха на гостите от посолството на Китай грифона, който е символ на града.

Кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров проведе среща с Ин Яли – съветник по култура в Посолството на Китай и Гу Фан - първи секретар по културните въпроси, които гостуваха в града по повод откриването на класна стая „Конфуций” в І ОУ „Хр.Ботев”.

По време на срещата в Общинската администрация, кметът дискутира с представителите на Посолството перспективите за реализиране на съвместни проекти и възможностите за побратимяване на Търговище с китайски град.

„Независимо от разликата в големините на страните ни, китайците знаят много за България, защото страната Ви е желана дестинация за китайските туристи”, сподели Ин Яли. Той изтъкна наблюденията си, че китайският език е все по-популярен и интересът към изучаването му се увеличава, тъй като дава нови възможности пред младите хора, търсещи по-добра реализация.

Господин Ин Яли благодари на сдружение „Приятели на Китай” в Търговище за положените усилия за развитието на отношенията между двете страни.

„При идването на новия ни посланик ще предам всичко това, за да може да продължим доброто сътрудничество”, допълни Яли.

Д-р Дарин Димитров заяви, че ще продължи създадените отношения на сътрудничество и Китай винаги ще има приятели в Община Търговище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини