Шофьор оцеля след челен удар с ТИР на пътя Русе - Бяла

Снимка: Николай Каламов

Шофьор оцеля по чудо, след като се заби с управлявания от него лек автомобил "Дачия Дъстър" в румънски ТИР по пътя Русе - Бяла. 50-годишният М.Д. е откаран в МБАЛ със счупен десен глезен, съобщиха от полицията в крайдунавския град.

По неизяснени още причини водачът навлязъл в насрещната лента и се блъснал в предната част на камиона, шофиран от 49-годишния Й.З. Инцидентът станал в участък на суха настилка, без намалена видимост. Пробата за алкохол на тираджията е отрицателна. От пострадалия М.Д. е взета кръвна проба.

Причините за катастрофата се разследват. Движението по главния път е било спряно и полицейски мотопатрули са пренасочвали автомобилите по обходен маршрут през село Ценово.

Пътят Русе - Бяла е коварен, с много завои и разлики във височините. В критичния участък непрекъснато стават катастрофи, тъй като трафикът е интензивен. По трасето денонощно средно се движат около 2200 ТИР-а и 7400 автомобила. Магистралата трябва да се построи до 2020 г.

За да се ограничат инцидентите, беше изградено кръгово кръстовище преди моста над река Янтра край Бяла. Съоръжението е с преградни, предпазни мантинели и 4 ленти за двупосочно движение. Платното е удвоено и в участъка до гара Бяла. После трафикът пак се стеснява с по една лента. Така е и по пътя за Велико Търново, който трябва да се разшири край опасното Т-образно кръстовище. При катастрофите возила падат на близката жп линия.
Снимка авторът

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони