След сигнал на Труд: Наказаха търговците, продавали риба в тави на Женския пазар

Във връзка с подадения от "Труд" сигнал за риба, която се продава в тави , изложена на дъжд и слънце при температура до 16 градуса на Женския пазар, инспектори от отдел „Контрол на храните” в БАБХ извършиха проверка на павилион за риба № 7-8, при която е констатирано нарушение в съхранението и продажбата на стоката и е съставен акт на търговеца.

"Установено е, че пред обекта са предлага риба на открито. За същата риба не са подсигурени необходими условия за съхранение. Представени са документи за произход и безопасност. Открито е наличие на корозия в хладилните съоръжения, за което е издадено Предписание за отстраняване на несъответствията. За неспазване на ветеринарно-санитарните и хигиенни изисквания при осъществяване на търговията с риба е съставен и връчен акт за установяване на административно нарушение", съобщиха от БАБХ.

Според Наредба за хигиенните изисквания охладената риба трябва да се предлага покрита с лед в съоръжения или съдове, които осигуряват свободното оттичане на водата от разтопения лед без контакт със стоката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес