Десислава Радева преряза лентата на Италианския фестивал на красотата и прическата в Пловдив

Безработен залагал в сайт от сметките на приятелката си

Електронният прием в яслите започва

Ортопедията на УМБАЛ в Бургас претърпя пълна промяна Ремонтът е от доброволен труд на дарители

Заложническата криза във френския супермаркет приключи

Президентът Радев предложи в писмо до Ердоган да се срещнат през юли

Проверяват за дисциплинарни нарушения гранични полицаи на Летище София

Челен сблъсък в Ришкия проход Режат автомобили, вадят пострадали

Мъжът, който държи заложници в супермаркет във Франция, е от “Ислямска държава”

“Качулки” задържаха крадла на местопрестъплението

Борисов и Мариано Рахой обсъдиха приоритетите на Българското председателство и Западните Балкани

Прокуратурата: Още преди лятото ще се вземат мерки за спокоен сезон

Въоръжени са взели заложници в супермаркет във Франция

Жълт сняг валя в Шумен (СНИМКИ)

Китайската космическа станция ще падне между 30 март и 3 април, сред възможните места е и България 

Съдят мним кинопродуцент, ужилил с 18 000 лв. пловдивчанка и сина й за снимки на US-филм

Снимка: Pixabay

Районна прокуратура-Пловдив внесе в сряда обвинителен акт в съда срещу 44-годишния бизнесмен от турски произход Ахмед А. за извършено престъпление по чл. 209, ал.1 от НК – измама с цел да набави за себе си финансова облага, като е поддържал заблуждение у другиго и с това му причинил неимуществена вреда. Тя е в размер на 18 000 лв., с които Ахмед А. ужилил на 16 октомври 2014 г. пловдивчанина Ахмед Ш. и майка му Н.Ш., които успял да заблуди, че парите му нужни спешно за закупуване на техника за заснемане на американски филм.

Обвиняемият, който се занимавал с частен бизнес – изготвял професионално портфолио, снимков материал и други подобни дейности за свои клиенти, предложил на Ахмед Ш. да му стане партньор, като му даде 20 000 лева. Обяснил му, че снимките щели да продължат 7 месеца и след това щял да му върне 35 000 лв, като поискал парите веднага, иначе щял да покани друг партньор за бизнеса, а него повече нямало да го търси. Пострадалият Ахмед Ш. споделил с майка си за проекта. Понеже и тя познавала обвиняемия и му имала доверие, се съгласила да даде пари. Ахмед Ш. получил от майка си 18 000 лв. и ги предал на обвиняемия. Ахмед А. казал, че на следващия ден щял да закупи техника и да започнат снимките, както и да подпишат документ за предадената му сума. Това обаче така и не се случило, като той постоянно обяснявал, че е извън България.

През януари 2015 г. Ахмед А. и Ахмед Ш. се срещнали в София, като обвиняемият обяснил, че скоро предстои сключване на договор за снимките, но документ за дадените 18 000 лв. между двамата отново не бил подписан. Ахмед А. твърдял, че нямал в себе си лична карта. След това Ахмед Ш. не успял да осъществи повече телефонна връзка с обвиняемия.

След като разбрал, че е бил измамен от Ахмед А., пострадалият през ноември 2015 г. подал жалба в Четвърто РУ на МВР-Пловдив. Парите и до момента не са му възстановени, а обвиняемият Ахмед А. не се е признал за виновен. Фактическата обстановка по делото се доказва от разпити на свидетели, протоколи и други.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.