Интернет измамник отива на съд, причинил вреда за 28 лева

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 27-годишен мъж от Севлиево за извършена измама при продажба на вещи чрез интернет. Обвинението срещу Даниел Ц. е за това, че на 30 септември миналата година подвел търновец, че ще му достави чрез куриерска фирма RAM памет, а вместо това му изпратил две стари платки за телефон и с това му причинил имуществена вреда в размер на 28,40 лв.

Пострадалият имал нужда да купи части за ремонт на своя компютър и попаднал на обява в сайт. В съобщението били посочени и снимки на продаваната част. Изпратил заявка през системата на сайта за продажби до автора на обявата и посочил телефон за връзка.

Ден по-късно пострадалият получил пратката в офис на куриерска фирма и платил наложения платеж. След като установил, че тя съдържала непотребни платки, поискал да му бъдат върнати парите, но служителят отказал, тъй като нямало заложена услугата "преглед и тест". Измаменият се опитал да се свърже с подателя на пратката по телефона, но никой не му отговорил.

Даниел Ц. е осъждан. В полицията в Севлиево периодично са получавани постановления за разпити по делегация от различни полицейски управления за извършени измами по интернет при сключване на сделки за продажба на вещи от обвиняемия. Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право