Сложиха новите знамена на ГКПП-Гюешево

Два нови флага - трибагреникът и този на Европейския съюз, ушити по поръчка, вече са изидгнати на ГКПП-Гюешево, казаха служители на пункта вчера.

Капепейците изчакали да премине лошото време и тогава качили знамената на 42-метровите пилони до междинната зона. Цената на евроейското знаме е 850-860 лева, на националиня флаг - 1010 лева, защото трикольорът се изпълнява по трудно, при него са три цвята, докато при този на ЕС - два.

Поръчката е направена от агенция "Митниици" чрез финансовото министерство, което я възложило на определена фирма и заплатило за изработването. Новите знамена са с размери 15 на 9 м.

Ще издръжат най-много до лятото, когато вероятно ще се наложи да се поръчат нови, каза шефът на митницаат Милен Манолов. М.г. са сменени 4 комплекта знамена, а по Нова година на пункта не се вееха националното и еврознамето, след като от силния вятър се изпокъсали и били свалени.

Пункът е на 1100 м .надморска височина, издигнати на 42-метровите пилони, знамената се късат буквално за дни, от какъвто и да са плат, коментират митничарите.

Македонците на ГКПП-Деве баир нямат такъв проблем - техният национален флаг се извисява само на 27 м. / на снимката в дъното/. Преди години съседите обявили, че ще поръчат пилон, висок 65-70 м., но явно още не смогват с конструкцията, казаха митничари на Гюешево.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини