БСП в Търговище предпочита Корнелия Нинова пред Миков за нов лидер

Корнелия Нинова е получила 9 номинации от партийните организации в Търговище за шефския пост в БСП срещу 2 за Михаил Миков. Това съобщи областният лидер на червените Явор Куюмджиев на пресконференция в Търговище, на която представи новия общински лидер на партията д-р Светослав Стефанов.

Според Куюмджиев социалистите в Търговище били готови за промяна на ръководството на национално ниво. "Смятам, че това е абсолютно наложително, че хора, които са прекарали целия си съзнателен живот в една или друга форма на властта, като депутати, министри и други ръководни длъжности, трябва да направят крачка назад и да дадат път на други, които имат по-голяма перспектива, ако искате и житейска.

Хора, които са се доказали, но не са били в управлението толкова нависоко, както те", заяви Куюмджиев.
Пред БСП стояла задачата да убеди 2 млн лявомислещи българи, които не припознавали партията. "Лявото се свързва с морал, етика, изпълнение на обещанията, защита на онеправданите, неща които през последните години не са правени в пълен смисъл. Ние трябва да си признаем грешките, иначе няма да ни повярват", каза Куюмджиев.

На въпрос на "Труд" в този смисъл той ще поеме ли отговорност за загубените избори в Търговище заяви, че бившият областен шеф Свилен Василев е подал оставка след загубата на парламентарните избори, когато кандидат беше Куюмджиев. Под негово ръководство, като областен шеф, имало проведени само местни избори. От 14 съветници в областта БСП сега имали 12 и загубили кметското място в Търговище.

След разразил се спор с журналист от местна медия за отговорността, че Търговище няма нито депутат, нито кмет от БСП, Куюмджиев отсече, че не смята, че носи такава. Членовете на БСП били тези, които му давали оценка и подкрепа.

Той имал заслуга и за създаването на младежка организация, в която имало 120 членове.
Според областния председател на БСП конференцията им в Търговище, която избра нов общински лидер, минала с позитивен заряд и с плавен преход между поколенията без да се търси конфликт.

Новият председател Стефанов пък заяви, че ще работи за отваряне на партията на местно ниво, привличане на нови членове, по-активна медийна политика, ангажираност на съветниците и други.

Той поема поста от досегашния председател Свилен Василев, който нямал право на следващ мандат. Загубата на членска маса в Търговище, която от 1112 паднала на 764 човека, се дължала на появата на други леви формации и проблеми в националната политика, смята Стефанов. Той декларира готовност да работи за обединение в лявото пространство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика