Лео Меси вкара гол №499

Лео Меси продължава своята приказка за рекорди и този път тя е с фланелката на Аржентина. От дузпа геният заби за 2:0 срещу Боливия в световните квалификации. Голът бе под №50 в националния отбор и под №499 в цялата му кариера - за родината и "Барселона".

След кошмарния старт на кампанията Аржентина вече е на трета позиция, при това на 2 точки от лидерите Уругвай и Еквадор. Защитникът Габриел Мерсадо откри резултата срещу боливийците. Той се разписа и преди 4 дни при 2:1 срещу Чили.

"Квалификациите са много дълги и най-важното е, че спазваме курса - каза Меси. - Щастлив съм, че вкарах 50-ия си гол, но в случая победата е много по-важна."

Меси се завръща в "Барселона", където в събота го чака много работа - още едно издание на "Ел Класико" срещу "Реал" (Мадрид).

Истински шок чуха феновете на Бразилия. Техният национален селекционер призна, че класирането за Мондиал 2018 е... сложно и трудно. При това става въпрос за Карлос Дунга, световен шампион и капитан от САЩ '94. Досега "селесао" е единственият тим, който е участвал на всички мондиали в историята.

Гол в добавеното време на Дани Алвеш донесе 2:2 като гост на Парагвай. А до 79-ата минута резултатът бе 2:0 за домакините.

"И преди сме имали трудни моменти в квалификациите, но сега е по-сложно отвсякога - призна Дунга, който води 5-кратните световни шампиони от края на 2014 година. - Помните ли, че след 2:2 преди няколко дни казах, че се нуждаем от технически качества с топката? И че се налага да сме по-силни физически, когато сме без нея. Трябва да се борим, защото опонентите ни са мощни. Поне видях, че отборът ни може да реагира дори при пасив от два гола."

В момента Бразилия е извън зоната, която дава възможност за класиране на световни финали. От друга страна, разликата с лидерите е едва 4 точки.

Уругвай изскочи на първо място в Южна Америка благодарение на страхотен гол на Едисон Кавани. С него "урусите" спечелиха с 1:0 срещу Перу и изпревариха Еквадор по голова разлика. Със завърналия се Луис Суарес тимът изглежда преобразен. А сензационният лидер до този кръг загуби - Еквадор вече е втори след загубата с 1:3 от Колумбия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят