Хванаха двама, опожарили хижа в Рила

Задържани са двама, опожарили до основи хижа над гр.Рила, съобщиха от областната дирекция на полицията в Кюстендил вчера. Комплексът в местност Шипочен, на около 15 километра от града, изгоря преди седмица. Разследването установило, че подпалвачите са местни - Станислав Й. /30г/ и Петър С. /43г/ от Рила. Двамата са обвинени в умишлен палеж. Известни са в града и района и на криминалистите с множество противозаконни деяния и богато кримидосие.

Потърпевш от пожара, при който игоря едноетажната сграда от 200 кв. м, оборудването, около 400 бали сено,вещи и покъщнина, е Цоко Цоков /55г/, който имал дърводелска работилница в градчето. Пред разследващите той казал, че до 5 ч. сутринта бил в комплекса - бивши обори на ТКЗС, които закупил и преустроил във вила за пребиваване. Час по-късно сградата и сеното, което събирал цяло лято за продан, пламнали.

В същата вила преди две-три седмици полицията открила 2 незаконни ловни пушки и карабина с монтиран оптичен мерник и 127 патрона. Мъжът, който е от Троянско, не е регистриран ловец. Изяснава се кой е притежателят на оръжието и дали то не се използва за бракониерски лов по планината. В Рила се говори, че мъжът имал вражда и междуособици с хора от града, с които дни преди пожара се сбили. Тази версия се потвърдила след задържането на двамата вчера, коментират по Рилското корито.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право