Разкриха телефонна измама от миналия септември

Протест срещу данъчна наредба на жълтите павета

Великотърновският университет реализира амбициозен медиен проект

Хванаха администратор от прокуратурата в Търговище с 2,96 промила алкохол Срещу служителя тече бързо производство, вече е без работа

Тесен кръг близки и приятели изпращат акад. Благовест Сендов

„Опел“ блъсна пенсионер в Бургас

Нова улица и кръгови кръстовища в Бургас

Сърбия обмисля да помогне на България строежа на “Турски поток”

Девет години чества търновският клуб UN BESO

ГДБОП задържа мъж и жена за трафик на хора с цел сексуална експлоатация в Русе

Арестуваха иманяр рецидивист в Силистра

Румен Петков за предложенията за хазарта: Грубия популизъм ще го платят българите

Полицията в Казанлък влезе в ромския квартал заради замърсяване на околната среда

Антикорупционната комисия внесе иск за отнемане на имущество за близо 400 млн. лв. на Арабаджиеви

СЕМ избра Андон Балтаков за генерален директор на БНР

Хванаха двама, опожарили хижа в Рила

Задържани са двама, опожарили до основи хижа над гр.Рила, съобщиха от областната дирекция на полицията в Кюстендил вчера. Комплексът в местност Шипочен, на около 15 километра от града, изгоря преди седмица. Разследването установило, че подпалвачите са местни – Станислав Й. /30г/ и Петър С. /43г/ от Рила. Двамата са обвинени в умишлен палеж. Известни са в града и района и на криминалистите с множество противозаконни деяния и богато кримидосие.

Потърпевш от пожара, при който игоря едноетажната сграда от 200 кв. м, оборудването, около 400 бали сено,вещи и покъщнина, е Цоко Цоков /55г/, който имал дърводелска работилница в градчето. Пред разследващите той казал, че до 5 ч. сутринта бил в комплекса – бивши обори на ТКЗС, които закупил и преустроил във вила за пребиваване. Час по-късно сградата и сеното, което събирал цяло лято за продан, пламнали.

В същата вила преди две-три седмици полицията открила 2 незаконни ловни пушки и карабина с монтиран оптичен мерник и 127 патрона. Мъжът, който е от Троянско, не е регистриран ловец. Изяснава се кой е притежателят на оръжието и дали то не се използва за бракониерски лов по планината. В Рила се говори, че мъжът имал вражда и междуособици с хора от града, с които дни преди пожара се сбили. Тази версия се потвърдила след задържането на двамата вчера, коментират по Рилското корито.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.