Националите остават без премии

Българските национали няма да получат премия за двете победи, които постигнаха над Портагалия (1:0) и Македония (2:0). Причина за това е, че срещите са приятелски. Бонуси са предвидени единствено за официалните мачове, които стартират през есента и са част от квалификационния цикъл за Мондиала в Русия.

Във вторник нашите постигнаха втори пореден успех като гост, след като спечелиха с 2:0 в Скопие. Попаденията паднаха след почивката, а техни автори станаха Димитър Рангелов и Александър Тонев. И в двата случая „лъвовете“ ни впечатлиха с отлични организирани контраатаки с по едно докосване.

Същевременно селекцията на Ивайло Петев успя да съхрани вратата си суха, а това се случи в трети пореден двубой като прибавим и последния мач от квалификациите за Евро 16 срещу Азербайджан (2:0).

За последно подобно постижение записахме в края на 2007-ма и началото на 2008 година, когато нашите надвиха последователно Румъния (1:0), Словения (2:0) и Северна Ирландия 1:0. Тогава „лъвовете“ ни бяха водени от Димитър Пенев, а срещата в Белфаст бе повторен дебют за Пламен Марков. В последствие серията ни набъбна на пет поредни успеха, след като спечелихме срещу Финландия (2:1) и Босна и Херцеговина (2:1) в други две проверки.

Следващите две проверки на „трикольорите“ ще бъдат през юни на турнира „Кирън Къп“. В него ще се включат Дания, Босна и Херцеговина и Япония. Първият ни мач ще се проведе на 3 юни, а победителите ще спорят за първото място на 7 юни на стадион „Сюта“. Очаква се Петев да изпробва тогава още натурализирани българи, а сред спряганите имена са тези на Борис Ташчи от Щутгарт, Александър Барт и Кишада.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини