Потвърдиха присъдата на ексобластния на Разград за мнимата буря

Върховният касационен съд е потвърдил присъдата на бившия областен управител на Разград Наско Анастасов за изразходвани неправомерно над половин милион лева за ремонти на религиозни храмове с пари по линия на бедствията и авариите.

Анастасов беше осъден на 1 година лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. Той е лишен и от право да заема ръководна длъжност за 1 година, припомнят от Апелативна прокуратура във Варна.

Бившият областен на Разград беше съден, че за поискани средствата за ремонти на молитвените домове и други обекти, с мотив, че те са претъпели щети в резултат на буря, която вилняла в региона на 19 март 2009г. Впоследствие е установено, че природна стихия не е имало, а сградите са се рушали заради липса на средства за поддръжка.

Изразходваните неправомерно държавни пари, които са били за преодоляване на последиците от природни бедствия, са 512 762 лева, припомня прокуратурата.

Върховният касационен съд е прекратил касационното производство по обвиненията срещу Анастасов за престъпление по служба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право