Издигат паметник на Роналд Рейгън в Южния парк

През септември ще бъде издигнат паметник на американския президент Роналд Рейгън на входа на Южния парк в София, предаде "Дарик".

В момента се провежда конкурс за избор на изпълнител, а на 22 април ще стане ясно и кой ще оглави проекта. За цялостната работа по монумента са предвидени близо 30 000 лева, събрани от дарения.

Паметникът ще бъде изграден на главната алея на парка, кръстена през 2011 г. на Рейгън, когато се честваха 100 години от рождението му. Оттогава е и разрешението на Столичния общински съвет, а след това получава одобрението на тогавашния главен архитект на столицата Петър Диков.

Председателят на гражданска инициатива за създаването на монумента и зам.-председател на Комисията за защита на потребителите Константин Арабаджиев, посочи че идеята е стара, но се е забавила във времето. "Не сме срещали никъде спънки, просто не успяхме на време да организираме всичко", увери той. 

Засега не е напълно ясно как точно ще изглежда бюст-паметника, тъй като победителят в конкурса ще бъде обявен в края на април, допълни Арабаджиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини