Ердоган: Турция няма да отстъпи и крачка назад в операцията „Маслинова клонка“

16-годишен телефонен измамник взе 76 000 лева от баба Ученикът е задържан и отива на съд

Откриха трима чужденци в товарен автомобил на ГКПП „Капитан Петко войвода“

Сотир Цацаров: Нито един от вносителите и производители на гориво не изнесе данни за ликвидиране и манипулиране на записи от БАЦИС

Задържаха апаш, обрал кафе-автомат в болницата в Търново

Депутати от БСП искат проверка на обществените поръчки, спечелени от убития бизнесмен Петър Христов Весела Лечева: След покушението се разбра, че за 2 години фирмите му са усвоили над 50 млн.лева

„Варненско лято“ става на 92 години Класика, джаз, фолклор и музикален театър са в афиша на новото издание

15% от престъпленията в Търговищко са извършени от тийнейджъри

Иззеха близо половин тон контрабанден тютюн в Пловдив

Бизнесът сезира КЗК за картел с цената на тока

Камион се преобърна на пътя Бяла Слатина – Кнежа

Андрей Бабиш: Не разбирам защо Гърция е в Шенген, а България – не

Бомба избухна в златарско ателие в Бургас Версията е сплашване, не е откраднат и грам злато

Борисов и Тимерманс обсъдиха приоритетите на българското председателство

Общинският съвет на Варна реши: Без референдум за Морската градина

Консулът на Кения прибрал 2 милиона от Министерството на отбраната

От 2010 г. адвокат Дерменджиев е почетен консул на Република Кения в България. Снимка: Канал 3

Адвокат Ивайло Дерменджиев сключил договор за над два милиона лева с ведомството на Николай Ненчев в последните дни на 2015 г., съобщи Канал 3, базирайки се на новина на агенция ПИК.

Публикуваме целия текст на разследването на телевизията:

Кумът на Радан Кънев, който бе уреден на сладък договор във военния завод „Терем“, е като чавдарче в сравнение с министър Николай Ненчев, който наема кантората „Дерменджиев и Симеонов“ срещу повече от 2 милиона лева.

Новината е на агенция ПИК.

През есента на 2015 г. военният министър Николай Ненчев брои сумата от 2,3 млн. държавна пара за адвокатски услуги на въпросната кантора.

Преди това на 26 март 2015 г. МО сключва договор с адвокатското дружество „Симеонов и Дерменджиев“ за сумата от 84 хиляди лева. Парите са похарчени за един единствен анализ на споразумение за уреждане задълженията между министерството на отбраната и френската „Юрокоптер“.

Това обаче е само началото. На 18 декември 2015 г. МО сключва контракт за сумата от 2 милиона и 253 хиляди лева с „Дерменджиев и Симеонов“.

Срещу парите дружеството „Симеонов и Дерменджиев“ се задължава да извърши правни консултации по договор с „Юрокоптер“.

Интересно е и друго – наемането на юридическа кантора не минава през обществена поръчка. Тоест няма никаква пречка Ненчев да избере точно тази кантора, без да дава никакви обяснения как и защо го е направил.

Адвокатското дружество „Симеонов и Дерменджиев“ е регистрирано официално през 2008 г., съгласно измененията в Закона за адвокатурата, и е пряк продължител на дейността на „Симеонов и Дерменджиев“ ООД, основано преди 24 години, съобщава в рекламен материал за кантората специализираният сайт „Правен свят“, контролиран от Иван Тодоров.

В момента в дружеството работят четирима адвокати-съдружници – д-р Ивайло Дерменджиев, Константин Симеонов /но не адвокатът по наказателни дела, който защитава Цветан Василев/, Ана Велкова и Васил Байчев.

Управлението на подобно дружество не е лесно, то представлява сложна комплексна дейност, която, за съжаление, отнема от времето за чисто адвокатски и други дейности, твърди управляващият съдружник д-р Ивайло Дерменджиев.

Правило на дружеството е да не разгласява публично кои са клиентите му.

„Политиката ни е да не афишираме официално клиентите си от съображения за конфиденциалност“, изтъква д-р Ивайло Дерменджиев. Все пак открехва леко вратата и добавя, че сред тях са големи компании, общини, държавата чрез различни министерства, специализирани държавни институции като Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол и много други.

Адвокат Константин Симеонов бе защитник и на бившия вътрешен министър Румен Петков за издаване на секретна информация, който също беше оправдан.

Фирмата не афишира своя годишен приход с основателен мотив. „Оборотът не би трябвало да е критерий за работата на дружеството, въпреки че напоследък много от възложителите по обществени поръчки изискват тази информация. По-високият оборот предполага по-високо качество на услугата, критерий, който не винаги споделяме“, обяснява още в интервюто си за „Правен свят“ Дерменджиев.

Любопитна подробност е, че от 2010 г. адвокат Дерменджиев е почетен консул на Република Кения в България.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.