Шефът на ДАИ арестуван при акция на ДАНС и ГДБОП за подкупи, имал тефтер с ценоразпис

Шефът на агенция "Автомобилна администрация" (бившата ДАИ) Цветелин Цветанов е бил арестуван. Той е бил задържан в специализирана акция на ДАНС, ГДБОП и специализираната прокуратура, съобщава "24 часа".

Спецченгетата са започнали акцията днес на територията на София, Враца и Видин. Цветанов е задържан за изнудване на превозвачески фирми, вземане на подкупи за издаване на превозвачески лицензи и фалшифициране на протоколи от шофьорски изпити и издаване на фалшиви книжки, обясниха източници от службите, уточни БТВ. 

Сумите, които са получавани за съответните услуги, били описвани в специална тетрадка. В нея срещу всяка услуги фигурира какво е получавано.

Претърсванията в клонове на автомобилната администрация на територията на тези три области продължават. Според разследващи са намерени вече доказателства. Имало дори тетрадки, в които са описвани приходите от корупцията.

Освен шефът на агенцията Цветанов са арестувани 3-ма служители във Враца, 3-ма във Видин, а в столицата задържаните са 8. Арести се очакват и във Варна и Габрово.

От министерството на транспорта потвърдиха, че екипи на ГДБОП и ДАНС са в автомобилната администрация и етажът в сградата на минстерството е отцепен. Министърът на транспорта Ивайло Московски е разпоредил шефът на сигурността на ведомството да окаже съдействие на разследващите, а ако се докажат нарушения, то извършителите да си понесат отговорността според закона.

Случаят повтаря арестът на предишния шеф на ДАИ. През 2013 г. тогавашният шеф Валентин Божков също бе арестуван при акция на службите. Едновременно с него тогава бяха задържани и 12 служители, сред които и секретарката му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини