Конкурс за най-естетично междублоково пространство в Търговище

Община Търговище възобновява конкурса за най-привлекателно междублоково пространство.

Надпреварата между съседите за оформяне на най-красиви кътове с градинки ще бъде част от инициативите по повод „Седмицата на Земята” от 18 до 22 април.

Междублоковите пространства ще бъдат оценявани от комисия, която ще отчита оформлението на градините, наличието на паркови елементи, разнообразието от растителни видове и други. Според регламента ще се оценява и използването на отпадъчни материали, на които е даден нов живот и са превърнати в елементи от аранжирането на пространствата.

От Община Търговище съобщават, че допълнителни точки при класирането ще носят решения на събранията на етажната собственост за включване в конкурса и ангажирането на повече хора.

Класираните на първо място ще получат 200 лв., техните подгласници 150, а третите ще бъдат стимулирани със 100 лв. Парите обаче трябва да се използват за закупуване на допълнителни материали или елементи за междублоковите пространства.

Срокът за записване на желаещите да се включат в надпреварата за разкрасяване на града е до 11 април. Те трябва да заявят участието си в общинската администрация или на тел. 0601 68 686.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 22 април 2016 г., от 16.30 часа, на естрадата „Борово око“, по време на заключителния концерт за „Деня на Земята”, съобщиха от местната администрация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл