Започва Световният икономически форум в Давос

Вулкан изригна в японски ски курорт, 15 души са ранени

Тръмп подписа закона за финансиране на правителството Това слага край на 3-дневната финансова блокада

Франция и Германия подписаха резолюция за сътрудничество

9 жертви след стрелба сещу християни в Дамаск

Ясно и слънчево ще е времето днес

82% от богатството в света отива при 1% от населението

Майка с бебе в ръце пропадна в улична шахта в столичен квартал

Агресия в дом за деца с увреждания в Габрово

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 23 януари 2018

Правят сергиите в Слънчев бряг еднакви

15-километрова опашка на ГКПП „Капитан Андреево“

Броят яхтите на българи в Гърция Удрят схемите за укриване на налози при транзит

Списък с 55 защитени специалности въвежда МОН

Религии против Истанбулската конвенция Светият синод обяви, че договорът поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация

Оправдаха Вальо Топлото за валутни престъпления

Бившият шеф на Топлофикация – София Валентин Димитров, известен като Вальо Топлото, бе оправдан по обвинение за валутни престъпления. Решението е на Районният съд в София.

Пред съда и прокуратурата заяви, че не поддържа обвинението, тъй като след промените в Наказателния кодекс от 2015 г. деянието, за което е обвинен Димитров, вече не представлява престъпление.

Съдът призна Димитров за невинен и по двете обвинения, отправени срещу него.

Първото обвинение съдържаше две отделни деяния. Едното е, че между 1999 и 2003 година в Австрия Димитров е извършвал финансови сделки, в нарушение на валутното ни законодателство.

Предоставените от него финансови кредити и сделките с ценни книжа са за обща сума от 432 581,71 долара и 2 565 643,20 евро.

Второто обвинение съдържа единадесет отделни деяния – за това, че между 2004 и 2006 година в София Димитров отново e нарушил валутните закони, като в качеството си на управител на фирма ПРО МАРК ЕООД, не е декларирал пред БНБ, както изисква законът, множество сделки, чиято обща стойност е 8 220 401,58 евро.

Делото срещу Валентин Димитров започна през 2013 година. Съдът обяви присъдата в 13-то заседание. По делото са участвали 10 вещи лица и са изслушани петима свидетели. Правени са съдебни поръчки за разпит на свидетел от австрийските органи, както и за предоставяне на допълнителни документи.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.