Приеха в болница журналиста Димитри Иванов

Министър Аврамова: 60 млн. лв. са необходими за ремонт на АМ „Тракия“ в участъка Чирпан – Стара Загора

Гръцките фермери отново по пътищата, в понеделник започват мобилизации

Президентът прати бюджета в Конституционния съд Според Радев непостъпването на средства от концесията на летище София във Сребърния фонд е неприемливо

Жертвите на атентата в Страсбург вече са четири

Швеция подобри офертата си, предлага ни 10 изтребителя „Грипен“ на цената на 8

Мария Габриел: Телефонните обаждания и сърфирането в интернет са се увеличили след премахването на таксите за роуминг

Гръцката полиция задържа наркостока за над 100 млн. евро

Началникът на КАТ в Казанлък се е самоубил

Самолет C-27J „Spartan“ транспортира медицински екип за донорска ситуация

Министър Маринов: Длъжници сме на децата като институции и като родители

Прекъсвания на тока сринаха системата на КАТ Проблемът е отстранен

От Болница „Лозенец“ благодариха на премиера за решението му да запази статута на лечебното заведение Ще продължат да подкрепят идеята за изграждането на нова Национална детска многопрофилна болница

Президентът Радев изпрати съболезнователно писмо до Ердоган по повод влаковата катастрофа в Турция

Радев заминава на двудневно посещение в Йордания И съпругата му ще бъде с него

Оправдаха Вальо Топлото за валутни престъпления

Бившият шеф на Топлофикация – София Валентин Димитров, известен като Вальо Топлото, бе оправдан по обвинение за валутни престъпления. Решението е на Районният съд в София.

Пред съда и прокуратурата заяви, че не поддържа обвинението, тъй като след промените в Наказателния кодекс от 2015 г. деянието, за което е обвинен Димитров, вече не представлява престъпление.

Съдът призна Димитров за невинен и по двете обвинения, отправени срещу него.

Първото обвинение съдържаше две отделни деяния. Едното е, че между 1999 и 2003 година в Австрия Димитров е извършвал финансови сделки, в нарушение на валутното ни законодателство.

Предоставените от него финансови кредити и сделките с ценни книжа са за обща сума от 432 581,71 долара и 2 565 643,20 евро.

Второто обвинение съдържа единадесет отделни деяния – за това, че между 2004 и 2006 година в София Димитров отново e нарушил валутните закони, като в качеството си на управител на фирма ПРО МАРК ЕООД, не е декларирал пред БНБ, както изисква законът, множество сделки, чиято обща стойност е 8 220 401,58 евро.

Делото срещу Валентин Димитров започна през 2013 година. Съдът обяви присъдата в 13-то заседание. По делото са участвали 10 вещи лица и са изслушани петима свидетели. Правени са съдебни поръчки за разпит на свидетел от австрийските органи, както и за предоставяне на допълнителни документи.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.